Sportmassage

Bij een sportmassage wordt u stevig gemasseerd, waarbij eventuele knopen uit uw spieren worden gehaald en bindweefsel wordt los gemaakt. De massage zorgt ervoor dat afvalstoffen in uw lichaam beter worden afgevoerd. Uw lichaam kan hierdoor sneller herstellen na intensief sporten, maar het kan ook juist uw spieren activeren vóór het sporten om zo blessures te voorkomen. Als u al last heeft van een blessure zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Voordat de massage begint bespreken wij met u waar u op dat moment behoefte aan heeft. U kunt dan aangeven wat u met de massage wil bereiken en waar de focus op mag komen te liggen.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou u uw spieren teveel belasten en zult u er nadelig effect aan kunnen ondervinden. Als u uzelf wil laten masseren vlak een grote inspanning kunt u kiezen voor een mildere massage, zoals de aroma en olie ontspanningsmassage. Deze massage bevordert ook de doorbloeding en activeert ook uw spieren, maar hierbij worden uw spieren niet overbelast.

U hoeft geen professionele sporter te zijn om baat te hebben bij een sportmassage. Zelfs als u geen sport beoefent kan de massage prettig zijn om de knopen uit uw spieren te halen en alles even goed los te masseren.

Een sportmassage kan blessures voorkomen en bijdragen aan het herstel ervan. De daadwerkelijke behandeling van blessures laten wij aan artsen en/of fysiotherapeuten over, de massage dient in dit geval als een ondersteuning van het helingsproces.