Thaise zwangerschapsmassage

Thaise zwangerschapsmassage is eigenlijk een combinatie van zwangerschapsyoga en een zwangerschapsmassage. Thaise massage wordt ook wel eens (met een knipoog) “yoga voor luie mensen” genoemd. Nu zijn zwangere vrouwen uiteraard niet “lui” te noemen, maar wat is het heerlijk om de effecten van zwangerschapsyoga te ondervinden tijdens een ontspannen massage.

In Thailand worden er zorgvuldig afgestemde yogastrekkingen  gebruikt om de natuurlijke houding van de zwangere vrouw te ondersteunen. Lichaam en geest blijven hierdoor tijdens de zwangerschap beter in balans, waardoor de vrouw zich minder beperkt zal voelen in de “zware maanden”. De yogastrekkingen helpen het lichaam soepel te houden en verschillende blokkades op. Het yoga-element van deze zwangerschapsmassage vergroot tevens het lichaamsbewustzijn, wat de vrouw helpt om beter te luisteren naar wat zij, haar lichaam èn haar baby nodig heeft.

Bij de massage wordt de nadruk op de energiebanen gelegd. Op energetisch niveau gebeurt er tijdens een zwangerschap namelijk enorm veel. Er ontstaat en groeit een prachtig nieuw leven in de buik van de vrouw. Het maken van zo’n wonder vraagt om veel levensenergie. De behandeling versterkt de energiebalans van de vrouw, en daarmee ook dat van haar baby.

Door alle lichamelijke en hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan deze energiebalans. Alle hormonen van de vrouw worden overgedragen naar haar kind. Ervaart de vrouw dus veel stress en onrust, dan voelt haar kindje dit ook. Ervaart de vrouw ontspanning en vertrouwen, dan voelt haar kind zich ook fijn.

Deze massage is erg effectief in het verhelpen van zwangerschapsgrelateerde klachten als bekkeninstabiliteit en schouder-, lage rug en knieklachten, maar ook stemmingswisselingen en een postnatale depressie kunnen hiermee sterk verminderen en zelfs worden voorkomen of genezen.

Tijdens de massage komt u helemaal tot rust. Daarnaast maakt uw lichaam verschillende gelukshormonen aan en wordt stress aanzienlijk verminderd. Het ontspannen geluksgevoel dat ontstaat in dit moment neemt u mee naar huis en zorgt voor een weldaad voor uzelf èn voor uw kind.